10 sfaturi pentru o piele fericită

Frumusețea este să te simți confortabil în propria ta piele, așadar îți prezentăm câteva trucuri care te vor face să radiezi!

1. Consumă multă apă, ceaiuri, sucuri proaspete presate la rece. Acestea vor menține un echilibru hidro-electrolitic optim și vor încetini procesul de deshidratare. Suplimentele cu colagen, multivitaminele și mix-urile cu pulberi vegetale verzi sunt de ajutor pentru o piele frumoasă! Vitamina C, administrată intern, nu numai că te va feri de răceală, dar va spori și procesul de vindecare, protejând membranele celulare de radicali liberi.

2. Nu uita de protecția solară, aceasta este extrem de importantă în sezonul cald, datorită barierei pe care o creează împotriva radiațiilor solare puternice, ce pot provoca probleme la nivelul pielii: arsuri, depigmentare, uscăciune etc. Aplică produse de protecție pe zonele expuse soarelui înainte de a ieși din casă deoarece razele UV deshidratează pielea, îmbătrânind-o prematur. Atenție la produsele pe care le cumpărați! Un produs eficient trebuie să aibă un factor de cel puțin 25 SPF și să conțină ingrediente naturale, cu efect calmant.

3. Folosește creme de față și corp nutritive, lejere, cu textură fluidă, bogate în uleiuri hrănitoare. Urmărește etichetele produselor și caută variante fără parabeni, coloranți și conservanți artificiali, silicon, ulei de parafină, uleiuri minerale etc.

4. Hrănește pielea cu uleiuri presate la rece, organice. Acestea creează o barieră lipidică la nivelul tegumentului care protejează de agenții externi nefavorabili: aer rece, vânt, ploaie etc.

5. Consumă suplimente bogate în acizi grași esențiali, în special omega, pentru o piele plină de vitalitate. Sunt agenți de hidratare naturali, cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută la regenerarea pielii și la menținerea structurii celulare normale. Alimente cu conținut mare de acizi grași esențiali: pește, semințe (in, floarea soarelui, chia, pin), nuci (nuci braziliene, nuci Macadamia, migdale, nuci românești), spirulină, fasole, broccoli, conopidă etc.

6. Aplică vitamina A sau E pentru protecție antioxidantă. Aplicate ca atare sau în amestec cu uleiuri vegetale/creme de față, acestea au rol protector și stimulează sinteza de colagen în țesuturi.

7. Evită dușurile fierbinți deoarece usucă și mai tare pielea, îndepărtând bariera naturală lipidică de la suprafața epidermei.

8. Exfoliază tenul și corpul mai des iar apoi aplică imediat uleiuri hidratante. De exemplu, uleiul de cocos, uleiul de migdale, untul de shea sau untul de cacao fac minuni cu pielea proaspăt curățată de celulele moarte, lăsând-o moale, hidratată și catifelată. Pentru un plus de miros, puteți adăuga și câteva picături de uleiuri esențiale cu grad ridicat de puritate.

9. Aplică o mască hidratantă o dată pe săptămână. Cele mai bune? Cele home-made! Poți combina ulei de măsline, ulei de cocos, miere, iaurt, avocado, lămâie, tărâțe, argilă ultraventilată etc.

10. Îmbracă-te corespunzător! Urmărește starea vremii și găsește hainele potrivite în fiecare zi, din fibre naturale, care lasă pielea să respire. Mai mult, pentru protecție sporită a tenului, poartă pălării! Nu numai că sunt chic, dar te vor feri de razele nocive ale soarelui!

Simte-te bine în pielea ta! Enjoy the hot season!

Salutare!

Natura – mai mult decât sănătate – e o stare de bine. Verde nu e o simplă culoare, ci e cuvântul care descrie starea de bine, eficiența  și aerul proaspăt pe  care-l simțim de fiecare dată când ieșim la picnic.

Știm foarte bine că, astăzi, o bună parte din populație se confruntă cu diferite boli la diferite organe ale corpului. Din ce în ce mai multă lume se plânge de indigestie, de diferite alergii sau efectiv de stări de anxietate, având în vedere stresul zilnic și ritmul accelerat a tot ceea ce ne înconjoară. Nicio problemă – împotriva acestor factori care ne împiedică să avem o viață normală – vine în ajutor Naturalis – ceea ce este oaza ta de sănătate și de bucurie pentru suflet.

Vino în magazinul nostru și vei găsi o gamă largă de produse din plante atent selecționate. Toate sunt făcute din iubire pentru natură. Fie că vrei să-ți îngrijești părul cu un văl de naturalețe, fie vrei să dai casei tale un miros și o ambianță plăcută sau vrei să găsești remediul unei boli – natura își stă la dispoziție. Nu trebuie decât să te lași pe mâna ei, iar rezultatele vor fi pe măsură.

Dacă stăm să privim în urmă, bunicii noștri iubeau natura. De ce? Pentru că era sursa lor de bine. Era și la îndemână și poate că era singurul lucru ce îi ajuta împotriva diferitelor boli. Și da, erau mai sănătoși, mai plini de viață – totul de la o mare de verde. Mlădițele crude, petalele de flori pe care le învelea bunica în jurul unei frăguțe țineau loc de cele mai bune remedii și prăjituri. Astăzi, ceea ce ieri era, se poate găsi în magazinul nostru Naturalis.

 Cu dragoste pentru sănătate,

Naturalis.